bidprentjes

Wij beschikken inmiddels over een grote collectie bidprentjes die vroeger bij een kerkelijke uitvaart werden gedrukt en aan de parochianen uitgereikt. Veel organisaties die zich met cultuurhistorie of heemkunde bezig houden digitaliseren hun collectie. Vervolgens kan de collectie op een website ingezien worden.

Ook wij gaan dit doen. In Gennep is de stichting Erfgoed Gennep actief. Die heeft een grote collectie prentjes gedigitaliseerd. Daar zitten ook veel prentjes bij van overledenen die een band met Ottersum hebben omdat ze er geboren of overleden zijn. Wij hebben er voor gekozen om met die stichting samen te werken.  De kans is dan het grootst dat er geen prentjes ontbreken. Dat zou immers zomaar het geval kunnen zijn omdat de parochie Ottersum andere grenzen heeft dan de tot 1973 bestaande gemeente Ottersum.

Enkele vrijwilligers zijn op dit moment (augustus 2022) aan het controleren welke prentjes er in die collectie ontbreken. Kijk eens op https://beeldbank.stichtingerfgoedgennep.nl/cgi-bin/bidprent.pl
U kunt er o.a. op naam van de overledene en op plaatsnaam zoeken. Als u als zoekterm Ottersum ingeeft, krijgt u de reeds ingevoerde prentjes te zien van de  overledenen die in Ottersum zijn overleden of  geboren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.