bidprentjes

Wij beschikken inmiddels over een grote collectie bidprentjes die vroeger bij een kerkelijke uitvaart werden gedrukt en aan de parochianen uitgereikt. Veel organisaties die zich met cultuurhistorie of heemkunde bezig houden digitaliseren hun collectie. Vervolgens kan de collectie op een website ingezien worden.

Wij hebben er voor gekozen om hiervoor samen te werken met de stichting Erfgoed Gennep.

Enkele vrijwilligers zijn op dit moment (oktober 2022) bezig met het invoeren van gegevens bij een groot aantal prentjes dat inmiddels is gescand. Kijk eens op https://beeldbank.stichtingerfgoedgennep.nl/cgi-bin/bidprent.pl
U kunt er o.a. op naam van de overledene en op plaatsnaam zoeken. Als u als zoekterm Ottersum ingeeft, krijgt u de reeds ingevoerde prentjes te zien van de  overledenen die in Ottersum zijn overleden of  geboren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.