bidprentjes

Wij beschikken inmiddels over een grote collectie bidprentjes die vroeger bij een kerkelijke uitvaart werden gedrukt en aan de parochianen uitgereikt. Veel organisaties die zich met cultuurhistorie of heemkunde bezig houden digitaliseren hun collectie. Vervolgens kan de collectie op een website ingezien worden.

Ook wij hebben plannen om dit te gaan doen. Er wordt nu nagegaan of we in staat zijn om dit in eigen beheer te doen of dat het handiger is om aansluiting bij een bestaande groep te zoeken. In Gennep is de stichting Erfgoed Gennep actief. Die heeft een grote collectie prentjes gedigitaliseerd. Daar zitten ook veel prentjes bij van overledenen die een band met Ottersum hebben omdat ze er geboren of overleden zijn. Kijk eens op https://beeldbank.stichtingerfgoedgennep.nl/cgi-bin/bidprent.pl en geef als zoekterm Ottersum in.

Ondertussen gaan wij zodra Corona dit weer mogelijk maakt, verder bekijken hoe we een en ander het beste kunnen organiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.