rondleiding in de kerk

De parochiekerk van Ottersum ziet er van buiten robuust, sober uit. Menigeen die de kerk betreedt, is dan ook heel verrast door het bijzondere interieur. Het gebouw zelf, ontworpen in Art Decostijl, bevat veel kunst: eeuwenoude beelden veelal afkomstig uit de vorige parochiekerk die op het kerkhof stond, maar de kerk heeft prachtige glas-in-loodramen en vooral de muurschilderingen van Daan Wildschut maken haar heel bijzonder.

Klik hier klokken van Ottersum voor een alleraardigst filmpje met de vier luidende klokken van onze kerk vooraf gegaan door opnames van ex- en interieur van de kerk.

Er valt veel over het kerkgebouw te vertellen en dat doen onze vrijwilligers graag tijdens een rondleiding die op afspraak kan worden georganiseerd.
Stuur een mail naar kerkrondleiding@ottersum.info dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Een rondleiding duurt ca één uur. U kunt bij uw rondleiding aangeven of u bijzondere belangstelling voor bepaalde aspecten hebt (de muurschilderingen, het glas-in-lood, de architectuur enz.
U kunt ook als onderdeel van de rondleiding of als aanvulling hierop het grote kerkorgel bewonderen. Gebouwd in 1948 heeft het de eerste 30 jaar een kommervol bestaan geleid. Daarna is het meer dan 20 jaar buiten gebruik geweest, maar begin deze eeuw ontstond een mogelijkheid om het instrument grondig te renoveren en zelfs te verplaatsen. Nu worden er vanaf 2008 regelmatig concerten op gegeven. Landelijk bekende organisten zijn zeer te spreken over de klank van ons orgel.

Wij willen met deze rondleidingen geld inzamelen voor het onderhoud van de kerk. U zult begrijpen dat het een kostbaar gebouw en de slinkende kerkgemeenschap kan de lasten nauwelijks meer dragen. Wij vragen voor een rondleiding in principe een vrijwillige bijdrage voor het onderhoudsfonds. Hierbij hebben wij overigens een richtbedrag van €5,= per deelnemer waarbij wij er van uitgaan dat tenminste 4 personen aan een rondleiding deelnemen.